JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

Dzień: 1 - Poniedziałek, 2017-10-09
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem (Gluten, 52.5g)
2.    Masło ekstra (Mleko, 3g)
3.    Kiełbaska śląska. (50g)
4.    Ogórek. (20g)
5.    Kawa inka na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
1.    Brzoskwinia .
1.    Zupa  pomidorowa czysta na porcji rosołowej   2016 (Seler, 155g)
2.    Ryż  biały (15g)
3.    Makaron  z mięsem, szynką i pomidorami  2016 ( Jaja, Gluten, 120g)
4.    Kompot truskawkowy 2016. (200g)
5.    Cukier. (4g)
1.   Ciasteczka owocowe. (Jaja, Soja, Gluten, 40g)
Dzień: 2 - Wtorek, 2017-10-10
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Płatki jaglane na mleku 2% 2016 (Mleko, 200g)
2.    Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 35g)
3.    Chleb pszenny zwykły (Gluten, 17.5g)
4.    Masło ekstra (Mleko, 3g)
5.    Szynka wiejska. (22.5g)
6.    Pomidor. (20g)
7.    Cukier. (4g)
8.    Herbata owocowa 2016. (200g)
1.     Deser mleczny  ( 100g)
1.    Rosół  2016 ( Seler, 155g)
2.    Makaron dwujajeczny . (Jaja ,Gluten , 15 g)
3.    Ziemniaki pieczone 2016. (130g)
4.    Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)
5.    Cukier. (4g)
1.   Banan. (90g)
Dzień: 3 - Środa, 2017-10-11
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Płatki kukurydziane z mlekiem 2% 2016 (Mleko, 200g)
2.    Chleb graham (Gluten, 35g)
3.    Chleb pszenny zwykły (Gluten, 17.5g)
4.    Masło ekstra (Mleko, 3g)
5.    Ser żółty gouda  (Mleko, 20g)
6.    Herbata owocowa 2016. (200g)
7.    Papryka świeża ( 20 g)
8.    Cukier. (4g)
1.    Ciasto biszkoptowe(Mleko, Jaja, Gluten, 40g)
1.    Barszcz czerwony zabielany z  ziemniakami 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
2.    Burger 2016 (Mleko, Jaja, Gluten, 60g)
3.    Ziemniaki. średnio. (60g)
4.    Surówka z kapusty pekińskiej 2016 (Mleko, Gorczyca, 60g)
5.    Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)
6.    Cukier. (4g)
1.   Nektarynka. (97.5g)
Dzień: 4 - Czwartek, 2017-10-12
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 35g)
2.    Chleb pszenny (Gluten, 17.5g)
3.    Masło ekstra (Mleko, 3g)
4.    Sałatka szefa 2016 (Jaja, 40g)
5.    Kakao naturalne na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, 200g)
6.    Kiełbasa krakowska. sucha. (15g)
7.    Sałata. (10g)
1.    Jabłko ( 95 g)
1.    Kapuśniak z kwaszonej kapusty 2016 (Seler, 200g)
2.    Filet po parysku w cieście 2016 (Jaja, Gluten, 60g)
3.    Ryż z warzywami. (60g)
4.    Buraczki czerwone z jabłkiem 2016. (60g)
5.    Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)
6.    Cukier. (4g)
1.Jogurt naturalny. 2% tłuszczu (Mleko, 100g) .Chrupki kukurydziane( 205g).
 
Dzień: 5 - Piątek, 2017-10-13
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Cini minis płatki śniadaniowe nestle (Mleko, Gluten, Orzechy, 15g)
2.    Mleko spożywcze. 2% tłuszczu (Mleko, 185g)
3.    Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem (Gluten, 35g)
4.    Chleb graham (Gluten, 17.5g)
5.    Masło ekstra (Mleko, 3g)
6.    Pasta z tuńczyka 2016 (Jaja, Ryba, Gorczyca, 40g)
7.    Ogórek kwaszony. (20g)
8.    Herbata owocowa 2016. (200g)
9.    Cukier. (4g)
1.    Sok jabłkowo--pomarańczowy. (120g)
2.    Herbatniki (Mleko, Gluten, 25g)
1.    Zupa koperkowa z ziemniakami 2016 (Mleko, Gluten, Seler, 200g)
2.    Placki  z  jabłkiem  2016 (Mleko,Jaja, Gluten, 120g)
3.    Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)
4.    Cukier. (4g)
1.   Pizzerinka ( Mleko , Gluten , 85 g)