JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE

Dzień: 1 - Poniedziałek, 2018-06-18

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.     Chleb pszenno-żytni ze słonecznikiem (Gluten, 52.5g)

2.     Masło ekstra (Mleko, 3g)

3.     Jajecznica na mleku 2016 (Mleko, Jaja, 75g)

4.     Ogórek. (10g)

5.     Herbata owocowa 2016. (200g)

6.     Cukier. (4g)

1.     Ciasteczka kruche z dżemem 2016 (Mleko, Jaja, Gluten, 25g)

1.     Krem wielowarzywny  2016 (Mleko , gluten , Seler, 200g)

2.     Makaron bezjajeczny (Gluten, 25g)

3.     Spagetti 2016 (Gluten, 80g)

4.     Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)

5.     Cukier. (4g)

1.    Owoc. (65g)

Dzień: 2 - Wtorek, 2018-06-19

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.     Płatki kukurydziane z mlekiem 2% 2016 (Mleko, 200g)

2.     Chleb graham (Gluten, 17.5g)

3.     Masło ekstra (Mleko, 1g)

4.     Papryka czerwona. (10g)

5.     Ser żółty plastry mlekovita (Mleko, 7.5g)

6.     Herbata owocowa 2016. (200g)

7.     Cukier. (4g)

1.     Koktajl bananowy 2016 (Mleko, 100g) .

 

1.     Kasza manna na rosole 2016 (Gluten, Seler, 200g)

2.     Knedle z truskawkami  2016 (Mleko, Jaja, Gluten, 120g)

3.     Kompot rabarbarowy 2016. (200g)

4.     Cukier. (4g)

1.     Ciasteczko  mleczno- biszkoptowe (Mleko, Gluten, 40g)

 

Dzień: 3 - Środa, 2018-06-20

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.     Płatki orkiszowe pełnoziarniste na mleku 2% (Mleko, Gluten, 200g)

2.     Chleb graham (Gluten, 17.5g)

3.     Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 17.5g)

4.     Masło ekstra (Mleko, 2g)

5.     Szynka wiejska. (15g)

6.     Pomidor. (10g)

1.     Owoc. (65g)

1.     Żurek  2016 (Mleko, Gluten, Seler, 200g)

2.     Jaja gotowane 2016 (Jaja, 25g)

3.     Bitki wieprzowe duszone 2016 (Gluten, 60g)

4.     Ziemniaki. średnio. (60g)

5.     Koper ogrodowy. (1g)

6.     Brokuły. (60g)

7.     Kompot truskawkowy 2016. (200g)

8.     Cukier. (4g)

1.    Deserek homogenizowany (Mleko, 100g)

Dzień: 4 - Czwartek, 2018-06-21

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.     Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 35g)

2.     Chleb pszenny (Gluten, 17.5g)

3.     Masło ekstra (Mleko, 3g)

4.     Sałatka wiosenna 2016 (Mleko, Jaja, 50g)

5.     Kawa inka na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, Gluten, 200g)

6.     Szynka delikatesowa z kurczaka. (20g)

1.     Owoc ( 65g) .

1.     Zupa jesienna  2016 (Gluten ,Seler, 200g)

2.     Pieczona porcja z kurczaka 2016. (60g)

3.     Ziemniaki puree 2016 (Mleko, 60g)

4.     Sałata zielona ze śmietaną 2016 (Mleko, 40g)

5.     Pomidor. (15g)

6.     Ogórek. (15g)

7.     Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)

8.     Cukier. (4g)

1.     Chałki zdobne (Gluten, 40g)

2.     Masło ekstra (Mleko, 2g)

3.    Miód pszczeli. (3g)

Dzień: 5 - Piątek, 2018-06 -22

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.     Płatki miodowe z mlekiem 2% 2016 (Mleko, Gluten, Orzechy, 200g)

2.     Chleb zwykły (Gluten, 35g)

3.     Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 17.5g)

4.     Lekki serek naturalny  (Mleko, 20g)

5.     Szczypiorek. (1g)

6.     Śledź w sosie pomidorowym (Ryba, 20g)

7.     Ogórek. (15g)

8.     Herbata owocowa 2016. (200g)

9.     Cukier. (4g)

1.     Tarta marchewka z jabłkiem 2016. (100g)

1.     Zupa fasolowa z makaronem 2016 (Jaja, Gluten, Seler, 200g)

2.     Naleśniki bez nadzienia 2016 (Mleko, Jaja, Gluten, 60g)

3.     Dżem 100% truskawka i czerwona porzeczka owoców ekstra gładki łowicz. (15g)

4.     Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)

5.