JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE
Dzień: 1 - Poniedziałek, 2017-12-11
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Chleb zwykły (Gluten, 35g)
2.    Masło ekstra (Mleko, 2g)
3.    Szynka wiejska. (15g)
4.    Pomidor. (10g)
5.    Kawa inka na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
1.     Serek homogenizowany  (Mleko, 150g)
1.    Zupa pomidorowa czysta na porcji rosołowej 2016 (Mleko, Seler, 160g)
2.    Makaron czterojajeczny (Jaja, Gluten, 13g)
3.    Potrawka z kurczaka 2016 (Gluten, Seler, 80g)
4.    Ryż biały. (25g)
5.    Fasola szparagowa. gotowana. z masłem 2016 (Gluten, 60g)
6.    Kompot z owoców mieszanych 2016. (200g)
7.    Cukier. (4g)
1.   Owoc. (100g)
Dzień: 2 - Wtorek, 2017-12-12
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Chleb pszenny (Gluten, 17.5g)
2.    Chleb graham (Gluten, 17.5g)
3.    Masło ekstra (Mleko, 2g)
4.    Ser. gouda tłusty (Mleko, 15g)
5.    Szynka delikatesowa z kurczaka. (10g)
6.    Kakao naturalne na mleku 2% z cukrem 2016 (Mleko, 200g)
7.    Ogórek. (10g)
1.    Koktajl truskawkowy na kefirze 2016 (Mleko, 150g)
2.    Chrupki kukurydziane. (30g)
1.    Zupa kalafiorowa  z ryżem 2016 (Mleko, Gluten, Seler, 200g)
2.    Kluska  mięsna z cebulką gotowana ( Gluten , 100 g )
3.    Kompot rabarbarowy 2016. (200g)
4.    Cukier. (4g)
1.   Owoc. (100g)
Dzień: 3 - Środa, 2017-12-13
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Makaron na mleku 2% 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
2.    Chleb graham (Gluten, 17.5g)
3.    Chleb zwykły (Gluten, 17.5g)
4.    Masło ekstra (Mleko, 2g)
5.    Pasztet drobiowy (Mleko, Soja, Gluten, 10g)
6.    Papryka czerwona. (10g)
7.    Herbata czarna bez cukru 2016. (200g)
8.    Miód pszczeli. (4g)
1.    Chleb pszenny (Gluten, 45g)
2.    Dżem owocowy 100% łowicz s. (20g)
1.    Zupa cebulowa  2016 (Mleko, Gluten, Seler, 185g)
2.    Grzanki pszenne (Mleko, Jaja, Gluten, 15g)
3.    Kasza gryczana. (20g)
4.    Pulpety wieprzowe gotowane w śmietanie 2016 (Mleko, Jaja, Gluten, 60g)
5.    Koper ogrodowy. (1g)
6.    Surówka z kapusty pekińskiej 2016 (Mleko, Gorczyca, 50g)
7.    Kompot truskawkowy 2016. (200g)
8.    Cukier. (4g)
1.   Napój mleczny owocowy  (Mleko, 150g)
Dzień: 4 - Czwartek, 2017-12-14
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Chleb 7 ziaren (Soja, Gluten, Sezam, 17.5g)
2.    Chleb pszenny (Gluten, 17.5g)
3.    Masło ekstra (Mleko, 2g)
4.    Pasta z makreli 2016 (Ryba, 20g)
5.    Mleko spożywcze. 2% tłuszczu (Mleko, 200g)
6.    Miód pszczeli. (4g)
7.    Ogórek. (20g)
1.    Biszkopty okrągłe (Jaja, Gluten, 30g)
2.    Winogron. (97.5g)
1.    Zupa wielowarzywna  2016 (Mleko, Seler, 200g)
2.    Pierś z kurczaka w bułce tartej ( Gluten ,Jaja , 100 g )
3.    Ziemniaki średnio ( 60 g ).
4.    Ogórek ze śmietaną ( Mleko , 20 g).
5.    Kompot wiśniowy 2016. (200g)
6.    Cukier. (4g)
1.   Drożdżówka z serem (Mleko, Jaja, Gluten, 60g)
Dzień: 5 - Piątek, 2017-12-15
I śniadanie
II śniadanie
Obiad
Podwieczorek
1.    Zacierka na mleku 2% 2016 (Mleko, Gluten, 200g)
2.    Chleb wieloziarnisty (Gluten, 17.5g)
3.    Chleb zwykły (Gluten, 17.5g)
4.    Masło ekstra (Mleko, 2g)
5.    Pasta jajeczno-serowa 2016 (Mleko, Jaja, Gorczyca, 20g)
6.    Szczypiorek. (1g)
7.    Herbata czarna bez cukru 2016. (200g)
8.    Cukier. (4g)
1.    Marchew. (70g)
1.    Zupa ogórkowa na przecierze ogórkowym z ziemniakami  2016 (Mleko, Gluten, Seler, 200g)
2.    Mus  jabłkowy 2016 ( Owoc ,100 g )
3.    Ryż  biały ( 30 g )
4.    Kompot z porzeczki czerwonej 2016. (200g)
5.    Cukier. (4g)
1.    Ciasto biszkoptowe 2016 (Jaja, Gluten, 60g)